Golem (GLM) Coin Nedir? Yorum ve Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Golem (GLM) nedir?

Başka bir deyişle Golem, bilgisayarların işlem gücünü platformda toplayan küresel bir merkezi olmayan süper bilgisayar ağıdır. Uber veya Airbnb gibi, Golem de insanlara yedek kaynaklarını kiralama yetkisi veriyor. Aynı zamanda, ihtiyacı olan herkes, donanımları için çok ağır olabilecek ağır işleri hızlandırabilir veya gerçekleştirebilir.

Bu tür hizmetler halihazırda var olan bulut bilişim devleri Amazon, Google, Microsoft ve diğerleri tarafından sunulmaktadır. Yine de Golem, insanları bilgi işlem gücünü paylaşmaya ve kiralamaya teşvik eden eşler arası bir ağın, daha ucuz ve daha uygun hizmetler sunarak merkezi hizmetleri geride bırakacağını umuyor.

Golem Hangi Problemi Çözer?

Bilgi işlem gücünüzü kiralamanın nasıl çalıştığını görmek hala zorsa, yakın zamanda gişe rekorları kıran herhangi bir Hollywood filminden aşağıdaki post prodüksiyon sahnesini hayal edin. Üretimleri milyonlara mal oluyor ve üretim parasının büyük bir kısmı nefes kesici manzaraları, ejderhaları, süper kahramanları, patlamaları veya diğer büyüleyici efektleri betimleyen pahalı CGI’lara gidiyor.

Temel olarak, sanatçı ekipleri tarafından oluşturulurlar. Karakterleri, öğeleri, nesneleri, ortamları tasarlar ve hareketi çizerler. Daha sonra, daha fazla talimat içeren tasarımları, her şeyi gerçekleştiren bir bulut bilişim hizmetine gönderirler. Keyif aldığımız çarpıcı görüntüler oluşturmak için sahnelerin en küçük piksellerini hesaplamak anlamına gelir. Her parçacık, toz, ışık ve diğer nesneler kendi başlarına hareket eder, bu nedenle gerçek bir dünyanın gerçekçi bir izlenimini yaratmak için tüm hareketlerinin mutlak bir hassasiyetle hesaplanması gerekir. Tüm dünyayı bir bilgisayarda simüle etmeyi gerektirir, bu nedenle yoğun CGI sahnelerini işlemek için muazzam bir bilgi işlem gücü gerekir. Ve işte burada Golem oynamaya geliyor.

Şu anda Golem, herhangi bir ölçekte grafiklerle çalışan herkese yardımcı olabilir. Ayrıca, yedek bilgi işlem kaynaklarına sahip herkes gelir elde edebilir. Tüm bir bulut bilişim pazarının yaklaşık 130 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Gelecekte Golem, bir sonraki hedefin makine öğrenimi olmasıyla grafiklerin ötesine geçmeyi planlıyor.

Golem Ağı Nasıl Çalışır?

Golem ekosistemi üç tür paydaş etrafında döner: kaynak talep edenler, sağlayıcılar ve yazılım geliştiriciler. Her birinin ekosisteme katılmak için farklı teşvikleri var.

Şu anda Golem ilk sürümünü yalnızca CGI hesaplama için çalıştırıyor. Adı Brass ve iki şablonu destekliyor: Bilgisayar grafikleri yapmak için iki yaygın açık kaynaklı çerçeve olan Blender ve Luxrender .

İşte nasıl çalıştığı.

Örneğin, bu programlardan birinde yapılmış güzel bir animasyonlu sahne oluşturmanız gerekiyorsa, tek yapmanız gereken uygun şablonu seçmek, gerekli tüm bilgileri görev yöneticisine eklemek ve Golem ağına göndermek.

Sürecin diğer tarafında, bir kaynak sağlayıcı mevcut tüm görev tekliflerini alır ve en iyisini seçer. Ardından, teklife bir fiyat ve ilgili bilgi işlem gücü bilgisi önererek yanıt verir. Koşullar talep edeni karşılarsa, ihtiyaç duyulan dosyalar IPFS üzerinden servis sağlayıcıya aktarılır ve bilgi işlem süreci başlar. Tamamlandığında, sonucu talep edene geri gönderir.

Sürecin son aşamasında, görev yöneticisi sonucu doğrulama için bilgileri farklı düğümlere iletir. Her şey yolunda giderse Golem ödeme sistemi, Ethereum akıllı sözleşmesi aracılığıyla gönderilen bir emri alır ve ödemeyi gerçekleştirir.

Golem ağının bir diğer ayrılmaz parçası da itibar sistemidir . Değerli ve güvenilir ağ üyelerini bulmanın ve doğrulamanın bir yolu olarak hizmet eder ve sistemi adil ve dürüst tutar. Sonuçların doğruluğu veya ödeme onay süresi gibi önlemleri kullanır ve tüm ağ kullanıcılarının eşit ayrıcalıklara sahip olduğu Golem ekosisteminde çok önemli bir rol oynar.

İtibar sisteminin yanı sıra, dikkate değer diğer Golem bileşenleri arasında Application Registry ve Transaction Framework yer alır . Uygulama Kaydı, geliştiricilerin ağa yardımcı olan Golem uygulamalarını yayınlamalarına olanak tanır. İşlem Çerçevesi, her geliştiricinin kendi kendine yapılan bir Golem uygulamasına bir işlem modeli eklerken karşılaması gereken bir dizi gereksinimdir.

Golem’in gelecek sürümlerinin, istek sahiplerinin belirli görevler için kendi kodlarını yazmasına olanak tanıyan Görev Tanımlama Çerçevesini içereceğini unutmamak önemlidir. Görevleri önceden tanımlanmış şablonların dışında gerçekleştirmek, yalnızca Stone adlı daha sonraki bir yazılım sürümünde gelir.

Golem Takımı ve Tarihçesi

Golem ekibinin iki düzineden fazla üyesi var ve Polonya merkezli. Ekip, diğer blockchain platformu Hoard ile de ilgilenen Julian Zawistowski tarafından yönetiliyor. Ekip üyelerinin çoğu fintech konusunda güçlü bir geçmişe sahiptir.

Golem 2016’nın ikinci yarısında piyasaya sürüldü, ancak kurucu Julian Zawitowski’nin bu fikri 2014 yılında Ethereum blok zincirinin potansiyelinden ilham aldığında tasarladığı söyleniyor.

Golem Ağ Simgesinin (GLM) Kullanım Örneği Nedir?
Golem Network Token anlamına gelen GLM, bir kişinin hizmet için ne ödediğini ölçmek için kullanılır. Başka bir deyişle, Golem Ağının ödeme birimidir. Bilgi işlem gücü kiralayan bir kullanıcı istediği fiyatı belirleyebilir, ancak her serbest piyasada olduğu gibi, yalnızca uygun fiyatlı teklifler kazan-kazan durumlarına yol açar. GLM belirtecinin tüm kullanım durumları aşağıda özetlenmiştir:

Bilgi işlem kaynak sağlayıcılarına ödeme araçları.
Golem Network yazılım geliştiricileri için tazminat araçları.
Başvuru Kaydı ve İşlem Çerçevesinin entegrasyonu üzerine, diğer etkileşimler için de ödeme yapmak için GLM kullanılacaktır.
Golem, Ethereum blok zincirinde yayınlansa da , bir ERC-20 standart belirteci değildir. Ethereum’da yeni jetonlar çıkarmanın birçok yolu vardır ve ERC-20 en popüler olanıdır. GLM, Ethereum ağının güvenliğine ve istikrarına güvenir, ancak her ERC20 cüzdanının GLM jetonlarını desteklediğini varsayamazsınız, bu yüzden her seferinde iki kez kontrol etmelisiniz.

GLM’nin dolaşımdaki arzı 959.842.000 jetondur. Toplam miktar 1.000.000.000 GLM’dir. Golem ICO, Kasım 2016’da gerçekleşti ve 30 dakikadan kısa sürede 820.000 ETH topladı. O zaman yaklaşık 8.5 milyon dolar değerindeydi. ICO aracılığıyla toplam 82.000.000 GLM dağıtılırken, Golem projesi 120.000.000 GNT’yi elinde tuttu. Erken katkıda bulunanlar ve ekip üyeleri için 60.000.000 GLM tahsis edildi.

Hem Golem ağı hem de token arzı merkezi değildir. Jetonların %82’sinden fazlası kripto alanında serbestçe dolaşmaktadır.

GLM Nereden Alınır?

Aralık 2018 itibariyle, GLM aşağıdaki borsalarda işlem görmektedir:

  • ZB.COM (BTC ile eşleştirilmiş).
  • Binance (BTC, ETH, BNB ile eşleştirilmiş).
  • BitMart (BTC, ETH ile eşleştirilmiş).
  • Bithumb (KRW ile eşleştirilmiş).
  • Liqui (BTC, ETH, USDT ile eşleştirilmiş).
  • Upbit (KRW, BTC, ETH ile eşleştirilmiş).
  • Bittrex (BTC, ETH ile eşleştirilmiş).
  • OKEx (BTC, ETH, USDT ile eşleştirilmiş).
  • Bitkub (THB ile eşleştirilmiş).
  • Coineal (ETH ile eşleştirilmiş).
  • ABCC (BTC, ETH ile eşleştirilmiş).
  • Vebitcoin (BTC ile eşleştirilmiş).
  • Poloniex (BTC, ETH, USDT ile eşleştirilmiş).
  • Huobi (BTC, ETH, USDT ile eşleştirilmiş).
  • Sistemkoin (BTC ile eşleştirilmiş).
  • Ethfinex (USD, BTC, ETH ile eşleştirilmiş).
  • Mercatox (BTC ile eşleştirilmiş).
  • Bitrue (BTC, ETH ile eşleştirilmiş).
  • Bitso (MXN, BTC ile eşleştirilmiş).
  • Korbit (KRW ile eşleştirilmiş).
  • HitBTC (BTC, ETH, USDT ile eşleştirilmiş).
  • Coinbe (BTC ile eşleştirilmiş).
  • Exmo (BTC, ETH ile eşleştirilmiş).
  • Trade.io (BTC, ETH ile eşleştirilmiş).
  • OOOBTC (BTC ile eşleştirilmiş).
  • Koinex (INR, XRP ile eşleştirilmiş).
  • BitBay (PLN, BTC ile eşleştirilmiş).
  • Bitbns (INR ile eşleştirilmiş).
  • Cryptopia (BTC ile eşleştirilmiş).
  • CoinEx (ETH ile eşleştirilmiş).
  • CoinZest(KRW, BTC, ETH ile eşleştirilmiş).
  • Gate.io (BTC, USDT ile eşleştirilmiş).

Golem projesi yeni borsalarda listelenmeye devam ediyor, bu nedenle daha fazla ticaret çifti arayın.

GNT’yi Nerede Saklamalı?

GNT, MyEtherWallet, Jaxx, Exodus veya Trezor gibi popüler seçenekler de dahil olmak üzere çoğu Ethereum cüzdanına yerleştirilebilir. Ayrıca jetonlar, resmi proje cüzdanı görevi gören Golem yazılımında saklanabilir. Proje web sitesinden indirilebilir .

Golem coin yorum

Golem’in ilk versiyonu olan Brass, Ağustos 2016’da MVP olarak yayınlandı. Şu anda iki CGI işleme aracını desteklemektedir – Blender ve Luxrender. Aralık 2018 itibariyle, ağ hala Brass Golem alfa test aşamasındadır ve CGI sanatçılarına yöneliktir.

Projenin sonraki sürümleri

Kil Golem. Golem’i çok amaçlı, genelleştirilmiş dağıtılmış bir hesaplama çözümü yapacak olan Task API ve Application Registry’yi sunar. Clay ile geliştiriciler, dapp’leri Golem ile entegre edebilir, ancak bu tür bir işlevsellik muhtemelen daha düşük kararlılık ve güvenlikle gelecektir. Ne olursa olsun, Clay üzerinde yeni fikirlerin, prototiplerin ve çözümlerin oluşturulmasını sağlayacaktır. Ancak bu aşamada proje yine de bir deney olarak görülmelidir.
Taş Golem. Clay’de uygulanan güvenliği, kararlılığı ve diğer işlevleri geliştirir. Ayrıca, güvenilir uygulamaları ve İşlem Çerçevesini onaylamak için kullanılabilecek Sertifikasyon Mekanizmasını tanıtacaktır. Böyle bir işlev, Golem’in bir SaaS modelinde kullanılmasına izin verir.
Demir Golem. Iron Golem, geliştiricilere özgürlük veren Golem’in derinlemesine test edilmiş güvenli ve kararlı bir sürümü olacak. Uygulamalar İnternet bağlantısını kullanacak ve korumalı alanın dışında çalışacaktır. Geliştiriciler çok sayıda araç kullanabilecekler. Sonunda, Iron Golem, Golem çerçevesi ile farklı programlama dillerinden etkileşimlere izin veren ve potansiyel Golem kullanım durumlarını önemli ölçüde artıracak bir işlevsellik olan Golem Standart Kitaplığı’nı uygulayacak.

Uzun vadede Golem, önde gelen merkezi olmayan bir mikro hizmet platformu olmayı umuyor. Bu aşamaya gelebilmek için proje ekibinin aynı zamanda diğer ilgili teknolojilerin, özellikle verimli veri paylaşım araçlarının eşzamanlı olarak ilerlemesine ihtiyacı vardır. Teknoloji bir sonraki seviyeye ulaştığında, Golem kullanıcıları hem küçük (örneğin not alma uygulaması) hem de büyük (örneğin bir akış hizmeti) uygulamaları merkezi olmayan bir şekilde çalıştırabilecekler.

Projenin iddialı doğasına rağmen, yavaş ilerleyen geliştirme zaman çizelgesi nedeniyle bazı proje hayranları projeden hoşlanmadı. Ekip, proje yükseltmeleri için belirli bir yol haritası tarihleri ​​vermekten kaçınıyor ve bir sonraki sürümün “hazır olur olmaz” çıkacağını söylüyor. Diğer Golem topluluğu üyeleri, bu yaklaşımın bu büyüklükteki bir proje için zorunlu olduğunu savunuyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Golem (GLM) Coin Nedir? Yorum ve Detaylar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yorum Coin ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!